Salt & Zucchero,

Blog

Wie pikt mijn kaas!

Posted on

Soms raak je in gesprek met iemand die je niet of nauwelijks kent. Het gesprek gaat direct de diepte in over keuzes. Je praat over je bedrijf dat toch niet het gewenste resultaat heeft. (Nu hoor gelijk een stemmetje in mijn hoofd. Je bent niet genoeg gefocust, misschien is dat ook wel zo. Maar toch.)
Een frisse blik doet wonderen. Al pratende kwamen we op het boek van Kenneth Blanchard  “Wie heeft mijn kaas gepikt ”,  of ik dit boek had gelezen?  Nee dus. Het boek gaat over veranderingen binnen in je bedrijf. Uiteraard direct gegoogeld en het boek besteld. Ook nog even op YouTube gekeken. Daar staat een te gek filmpje van “wie heeft mijn kaas gepikt”.

Wie heeft mijn kaas gepikt

De film was een eyeopener.  Voor mij althans. Mijn gedachten springen momenteel van hot naar her. Geen structuur in te bekennen.

Keuzes, keuzes en nog eens keuzes!

Alle werkzaamheden binnen ons bedrijf zijn voor mijn man en mij heel duidelijk. Voor de buitenwacht is dit echter niet altijd zo helder. Alles wat wij doen (althans bijna alles) staat in het teken van eten, drinken en goed gastheerschap. Wat doen we eigenlijk? Of beter gezegd wat doen we niet!

Een kleine impressie:

  • We hebben een winetruck, leuk voor feesten, partijen en streekmarkten.
  • We hebben een eigen Homemade productielijn van ganzenproducten.
  • We zijn een echte Friese paling roker.
  • We importeren lekkere en bijzondere Italiaanse wijnen.
  • We houden wijnproeverijen.
  • We staan op evenementen maar houden ze ook zelf!

USP!

Wat is nu onze Unique Selling Point? Datgene waar we echt mee opvallen, onderscheidend zijn, uniek zijn? Dat is ieder geval al De Friese palingroker. Die vaart momenteel door de Amsterdamse grachten. Is sinds kort gespot door het Parool. Hoe tof is dat.

Friese palingroker door de Amsterdam

Een nieuwe zoektocht. Hoe rijgen we de bijzondere parels van ons bedrijf aan elkaar tot een mooi halssnoer.

Een van de parels

Nieuwsgierig hoe we dat gaan doen? Volg ons op social media.