Salt & Zucchero,

Blog

Tiramisu di Valentijn

Posted on

Morgen is het Valentijnsdag. Wil jij je lief verrassen met een heerlijk diner? Dan is deze Tiramisu het perfecte dessert.

Tiramisu di Valetijn

Ingrediënten

500 gram Savoiardi, Italiaanse “lange vingers”.
3 eieren, gesplitst
500 gram mascarpone
1 limoen
5 eetlepels kristalsuiker
4 dl goede sterke espresso
Moscato d’asti
cacao zonder suiker
1 of 2 roze macarons

Zet de espresso, Doe de koffie met een flinke scheut moscato d’asti in een niet te diepe kom of schaal en leg de lange vingers erin. Sprenkel de koffie over de lange vingers totdat ze geen vocht meer opnemen. Klop 3 eetlepels suiker door de eidooiers met de moscato (ongeveer 3 halve eierschaal ) au bainmarie tot een zacht, schuimige, licht gekleurde massa. Klop de mascarpone met de limoen rasp, een scheutje moscato tot een glanzende consistentie.

DSC_6189 DSC_6186

Klop de eiwitten met 2 eetlepels suiker stijf en spatel dat samen met de mascarpone door het dooiermengsel. Leg een laag lange vingers in de schaal, smeer het mascarpone-mengsel erop daarna weer een laag lange vingers en ga zo door tot de ingrediënten op zijn maar eindig met een laag mascarpone. Laat de massa minimaal 2 uur in de koelkast afkoelen. Omdat het morgen Valentijnsdag is kan je als de massa goed afgekoeld is er een hartje uitsteken en het zo serveren. Bestrooi het met de cacao en verkruimel de macarons erover.

Wijntip: Moscato d’Asti