Salt & Zucchero,

Blog

Discussiewijn

Posted on

Als ik antwoord geef op de vraag, wat ik voor werk doe. Dan is de reactie vaak goh wat gaaf. Je gaat zeker vaak naar Italië toe. Dat is niet helemaal waar. Natuurlijk ga ik samen met mijn man één of twee keer naar Italië naar de wijnboer of naar beurs Vinitaly in Verona. Maar meestal gaan de bestellingen via de email.


_dsc3150-1-kl
_dsc3197-1-kl

Verkeerde wijn?

De bestelling besteed ik uit aan manlief. We overleggen wel een beetje wat de bestelling moet worden maar Bas besteld. In het voorjaar van 2015 komt de vrachtwagen weer voorrijden. Het ritueel begint . Eerst een kopje koffie met de chauffeur, papieren controleren, pallet lossen. Dan begint het opruimen. Zie ik tot mijn verbazing een wijn die ik niet ken. Bel direct Bas en zegt dat de bestelling niet klopt. Wel dus of ik de rode wijn even in de koelkast wil zetten kunnen we vanavond proeven.

Oeps!

De glazen worden gevuld met een sprankelende rode wijn. Met zeer subtiel bubbeltje. De geur is fantastisch framboos met rozen. Maar dan ik neem een slok, jakkes. “Not my cup of tea”. Hoe ga ik deze Freisa verkopen? Schiet er direct door mijn hoofd.

En nu…Verkopen?

De primeur is op de streekmarkt “it Flinkeboskje te Hemelum. Maar ja hoe ga ik een wijn verkopen die Bas heerlijk vindt en ik zozo. De discussie wijn is geboren. Wat is het leuk om deze wijn te verkopen. Het geeft veel reuring bij de foodtruck. je vindt de wijn wel of niet lekker. Er is geen tussen weg voor de Freisa. Zie hier de proefnotities-wijn-freisa. En het verkopen? Dat gaat super! afbeelding-proefnotities   Wil je de Freisa zelf proeven? Je bestelt hem in de webshop.