Salt & Zucchero,

Blog

Processed with MOLDIV

Wie pikt mijn kaas!

Posted on

Soms raak je in gesprek met iemand die je niet of nauwelijks kent. Het gesprek gaat direct de diepte in over keuzes. Je praat over je bedrijf dat toch niet het gewenste resultaat heeft. (Nu hoor gelijk een stemmetje in mijn hoofd. Je bent niet genoeg gefocust, misschien is dat ook wel zo. Maar toch.) Een frisse blik doet…

Lees meer »
winter favorieten

Achter de schermen!

Posted on

Elk evenement of fair is anders. We zorgen ervoor dat zowel onze uitstraling als assortiment helemaal aansluit. Vandaag een kijkje achter de schermen bij een wel heel winterse fair die begin december plaatsvond.Het is september en dan begint er in mijn hoofd al ”Wat gaan we doen met kerst?”. We weten een ding zeker: we…

Lees meer »
kerst

Bavarese al Moscato (muskaatbavarois)

Posted on

Geen blog maar even een recept! Beloofd is beloofd. Afgelopen weekend hebben we gestaan op het Dickens festijn in Lemmer. Shop in shop bij Skipperland. Daar hebben wij onze wijn, gedroogde worst van gans laten proeven. En dit recept van de bavarois die gemaakt is met de moscato d’Asti wijn. En ja men wilde graag het…

Lees meer »
Druif Barbera

Nieuwe wijn! Een Barbera!

Posted on

Mijn wijnboer Mauro Sebaste uit Italië experimenteert graag met zijn druiven. Nu is de blauwe barbera druif aan de beurt. Deze druif is of was eigenlijk een soort sletje of netter gezegd een allemansvriend. In de vorige eeuw was er veel wijn op de markt licht en fruitig. Eind jaren tachtig zijn de wijnboeren gaan investeren…

Lees meer »
_DSC9559

Wijnproeven moeilijk? Nee hoor.

Posted on

Wijnproeven kun je leren en zelfs in drie stappen.

Lees meer »
6

Wijnmaand oktober

Posted on

  Het is alweer oktober. Vakantie achter de rug en het gewone leven is weer begonnen. We kunnen weer naar binnen. Het cocoonen kan gaan beginnen. Maar eerst even het huis aan kant. Misschien een nieuwe trendy kleur op de muur, meubels verschuiven, stoelen bij de houtkachel. En laat dan de herfst maar komen! Herfst is voor mij:…

Lees meer »
Een van de parels

De prijs van de wijntruck is in gewisseld!

Posted on

  De vraag die elke keer weer om de hoek komt kijken is? Hoe benaderen we onze klanten? Het is dan ook weer een uitdaging om met iets origineels te komen wat aantrekkelijk is voor de consument Jij dus. En de actie moet ook uitvoerbaar zijn op een evenement. De actie is “Win de wijntruck op locatie met…

Lees meer »

Iets lekkers met Pasen

Posted on

  Nog twaalf nachtjes slapen en dan…. is het PASEN! Tijd voor wat lekkers! Iets lekkers met Pasen Pasen, wat gaan we dan eten? Daar was ik vannacht mee bezig. Wie komen er eten, waar gaan we het vieren? Wordt het een ontbijt of toch een brunch? Waar je s’nachts al niet aan kan denken….

Lees meer »

Tiramisu di Valentijn

Posted on

Morgen is het Valentijnsdag. Wil jij je lief verrassen met een heerlijk diner? Dan is deze Tiramisu het perfecte dessert. Tiramisu di Valetijn Ingrediënten 500 gram Savoiardi, Italiaanse “lange vingers”. 3 eieren, gesplitst 500 gram mascarpone 1 limoen 5 eetlepels kristalsuiker 4 dl goede sterke espresso Moscato d’asti cacao zonder suiker 1 of 2 roze…

Lees meer »

Discussiewijn

Posted on

Als ik antwoord geef op de vraag, wat ik voor werk doe. Dan is de reactie vaak goh wat gaaf. Je gaat zeker vaak naar Italië toe. Dat is niet helemaal waar. Natuurlijk ga ik samen met mijn man één of twee keer naar Italië naar de wijnboer of naar beurs Vinitaly in Verona. Maar meestal…

Lees meer »
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com