Salt & Zucchero,

Blog

Bavarese al Moscato (muskaatbavarois)

Posted on

Geen blog maar even een recept!

Beloofd is beloofd. Afgelopen weekend hebben we gestaan op het Dickens festijn in Lemmer. Shop in shop bij Skipperland. Daar hebben wij onze wijn, gedroogde worst van gans laten proeven. En dit recept van de bavarois die gemaakt is met de moscato d’Asti wijn. En ja men wilde graag het recept. Dus bij deze het recept. De “Bavarese al Moscato” uit Piëmonte.

Ingrediënten:

  • 4 eidooiers
  • 120 gram suiker
  • 1/2 fles moscato d’Asti
  • 10 gram gelatine
  • 5 dl slagroom

Bereiding:

Week de gelatine in koud water. Roer de eidooiers met de suiker au bain-marie tot een zachte crème. Voeg al roerend de moscato d’Asti toe en verwarm het nog 5 minuten. Niet aan de kook brengen. Haal de kom van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine door de crème. Laat het afkoelen. Klop onder tussen de slagroom stijf. Wacht tot de koud en dikker is geworden en roer er voorzichtig de slagroom door.

Giet het mengsel in leuke vormpjes, timbaaltjes of een grote puddingvorm en zet het ongeveer 6-7 uur weg in de koelkast.

Dit recept is ongeveer voor de vier tot zes personen.

* Serveer tip: Stort de vormpjes op een bordje met daar omheen extra geklopte slagroom met rood fruit.

* Wijntip: Moscato d’Asti.