Salt & Zucchero,

Blog

Achter de schermen!

Posted on

Elk evenement of fair is anders.

We zorgen ervoor dat zowel onze uitstraling als assortiment helemaal aansluit. Vandaag een kijkje achter de schermen bij een wel heel winterse fair die begin december plaatsvond.Het is september en dan begint er in mijn hoofd al ”Wat gaan we doen met kerst?”. We weten een ding zeker: we staan op de winterfair in Hemelum.

De ideeën voor kerst en styling haal ik overal vandaan. Lifestyle magazines, Pinterest en foodmagazines. Sommige ideeën sneuvelen en soms is een aanpassing nodig.

Vanuit het hoofd omzetten naar daden.

Van actie naar doen, veel gebeurd op het laatste moment. Niet alles hoor! Etiketten voor de olijfolieflessen zijn op tijd binnen. Liggen keurig te wachten op de plank. Elke keer als ik er langs loop denk, ik “Oh ja, die moeten nog op de olijfolieflessen geplakt worden. Straks maar.”

Rixt belt, zij is een van de eigenaren én organisator van de Flinkefarm waar de winterfavorieten worden gehouden.Normaal staan wij daar met onze caravan en een kleine tent ervoor. Dit was vorig jaar niet zo goed bevallen, te nat en te koud. Dus had zij wel een leuk ander idee. Een hele tent huren. Zo’n tent met een mooi dak.

Een pagodetent, vullen HOE!

Ik had een klein beetje de hoop dat de winetruck er in past, maar helaas te groot. Hoe gaan we dan de tent van VIJF BIJ VIJF vullen?

Het eureka moment!

Corriente bellen. Zij zijn een uitzendbureau met daarbij dagbesteding. Er worden meubels gemaakt van o.a. steigerhout. BINGO. Ze zijn enthousiast. Helaas niet zoveel op voorraad maar het juweeltje, de schommelstoel, mag zeker mee.

Voor de rest trekken we onze eigen woning leeg: eettafel, bank en stoelen. Zo creëren we een enoteca: een wijnbar.

Mijn lief Bas en Remco van Corriente doen het zware werk, sjouwen.
Als alles staat gaan we decoreren. Kersttakken mee, iets voor aan de muur en een ster van bamboestokken met verlichting erin.

Corriente

Corriente

Wat gaan we verkopen en serveren?

Natuurlijk ons assortiment wijnen van

  • Mauro Sebaste uit Piëmonte;
  • Prosecco van Raphael Dal Bo uit Valdobbiadene;
  • Olijfolie en azijn;
  • Gerookte ganzenborst (ons officieel erkende Friese streekproduct);
  • Rillette van ganzenbout en (nu eerst trommelgeroffel);
  • Droge worst en bitterballen van gans als nieuwe producten in ons assortiment.

Zo kan je ideeën op doen voor de feestdagen. Je proeft de wijn samen met de ganzenborst of droge worst. De prosecco is een feestelijke drank voor zowel bij de kerstbrunch als met een aardbei in je glas. Je kunt er ook het nieuwe jaar mee inluiden.

Zaterdag.

De wekker gaat. We gaan beginnen. Maar eerst aankleden, we staan in een tent buiten. De wintersport is er niets bij. Thermisch ondergoed, shirt, trui, skisokken, uggs, jas, sjaal en wanten. We kunnen gaan.

Bas frituurt de bitterballen. Die gaan er in als zoete koek, zeker met een glas rode wijn. Die eigenlijk te koud is. De tent is niet warm te krijgen. Het is dan ook twee graden met wind en natte sneeuw. Zelfs de olijfolie stolt. Op zich niet erg, maar proeven wordt lastig.

Ondanks het koude weer is de opkomst redelijk te noemen. De sfeer is goed in de tent. Het is er gezellig. De ganzenproducten worden goed ontvangen. Wat natuurlijk ontzettend tof is. Onze eigen ganzenlijn!

De zaterdag wordt afgesloten met een after party van de Bruin&Cho hair en spa. Een redelijk geslaagde dag. Op naar de zondag.

Zondag

Is nog kouder dan zaterdag. Er staat een fikse wind. Het publiek komt langzaam op gang. En in de middag komt er sneeuw die blijft liggen. Een super gaaf plaatje. Maar helaas trekt dat het publiek niet.

Er wordt code ROOD afgegeven door het KNMI. Om 15.30 uur wordt het sein gegeven om af te breken. Helaas.

Day after.

Afbreken is eigenlijk het minst leuke karwei. Het betekent weer sjouwen, blijven we wel lekker warm. Voordat alles weer op zijn plek staat zijn we aan het eind van de dag. Het scheelt wel een rondje sportschool. Het leuke van deze dag: de bestellingen opnemen en de facturen maken. Ondanks het slechte weer en mindere opkomst toch een goede afsluiting. Met weer leuke nieuwe contacten. En onze vaste klanten weer gezien en gesproken.

Dat blijft toch wel gaaf om met elkaar te proeven en even bij te kletsen. Veel positieve reacties ontvangen op onze bitterballen en de droge worst van gans. (bestellen kan hoor)

Echt zijn deze bitterballen van gans? Je proeft dat helemaal niet! Misschien een leuk idee om te serveren op oudejaarsavond met een glas prosecco?

afterparty, tent, proefpanel, wintersfeer

afterparty, tent, proefpanel, wintersfeer

Elke fair is anders.

Elk evenement waar we staan is anders.

We kijken per keer wat we doen met de aankleding en welke producten uit ons assortiment daar bij horen.

Neem gerust contact met ons op als je een vrijblijvend gesprek wilt om de mogelijkheden voor jou te bespreken.